Rechtsgebieden

U kunt bij mij terecht voor advies op het gebied van privaatrecht en bestuursrecht.

Privaatrecht

Privaatrecht is het recht dat geldt tussen personen en bedrijven. Onder privaatrecht valt onder meer goederenrecht, aansprakelijkheid, burenrecht, huurrecht en consumentenrecht. Wanneer u een rechtsvraag heeft die niet met huwelijk en familie te maken heeft, het exclusieve terrein van advocaten, kan ik u helpen.

Bestuursrecht

Wanneer u problemen heeft met het optreden van de overheid kan ik u met advies en concrete acties ondersteunen. Meestal maakt u bij de overheid de meeste kans wanneer u in gesprek gaat voordat een officieel besluit genomen wordt, bijvoorbeeld wanneer u een zienswijze op een gemeentelijk plan kunt geven. Maar ook bezwaar maken tegen besluiten  of tegen een bekeuring kan ik voor u in de juiste juridische vorm doen.

Second opinion

U kunt mij ook inschakelen voor een second opinion, bijvoorbeeld om de schadeafhandeling door de verzekering tegen het licht te houden, of wanneer u meer wilt weten over rechtsgevolgen van een voorgenomen handeling.

Ik had een geschil met een huurder, via een website waar ik vrijblijvend een juridische vraag kon stellen ben ik in contact gekomen met mr. drs. Herbert L. Korbee. Hij reageerde binnen een half uur op mijn vraag en na een paar keer heen en weer gemaild te hebben omdat hij wat meer inhoudelijke informatie nodig had was mijn vraag goed beantwoord en had ik gelijk meer inzicht in hoe sterk ik stond richting de betreffende huurder. Snelle accurate service waarvoor mijn grote dank, soms heb je even snel advies nodig zonder een uitgebreid traject te willen/kunnen doorlopen.

Edith Elberts

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail